100 danske stole i ramme

 

Måske er det rigtigt, hvad den berømte arkitekt Mies van der Rohe udtalte engang: ’Det er lettere at bygge en skryskraber end en god stol’. Nu står hans udsagn i hvert fald skrevet med store typer på Designmuseets nye, permanente stoleudstilling, The Danish Chair, som ifølge museet er intet mindre end et Wunderkammer for alle, der gerne vil kende historien om, hvordan dansk design blev til et internationalt megabrand.

Man træder ind i et langt, lyst rum med omkring 100 danske stole (og en håndfuld internationale) i flere etager og smukt designede omgivelser, skabt af møbeldesigneren Boris Berlin, som vist også selv har en stol med blandt de mange berømte. Man ser Faaborgstolen af Kaare Klint, PK22 af Poul Kjærholm, indtil flere modeller af Hans J. Wegner og Arne Jacobsen og så videre og så videre, fra pindestole og karmstole til foldestole og metalstole.

Alle stoleinteresserede kan regne med en god og fyldig oplevelse, godt formidlet, næsten som en slags slægtshistorie, hvor man ligesom blandt mennesker kan se en lighed og nogle træk, der går igen. Udstillingens kurator Christian Holmsted Olesen siger da også, at museet ’vil formidle dansk designs DNA gennem stolen, som er en af de stærkeste repræsentanter for udviklingen af dansk design’.

The Danish Chair, Designmuseum Danmark, www.designmuseum.dk

Print Friendly, PDF & Email

★ ★ ★ ★ ★

Facebook
Kategorier: DESIGN

Lukket for kommentarer.