Keramiker giver tæsk

'Jeg synes, det var på tide med noget mere maskulint’, sagde keramiker Sten Børsting med et skævt smil, da jeg gik rundt på hans udstilling med tårne, vaser og æsker i Officinet, det lille udstillingssted for medlemmer af Danske Kunsthåndværkere & Designere.

Egentlig ved jeg ikke, om der findes en maskulin form for keramik, men blev den karakteriseret som værende af den grove, jordfarvede, mere rustikke slags med overflader som sandpapir, ville det passe ganske godt med Sten Børstings keramiske udtryk. I det mindste kan jeg sige så meget, at den snart 70-årige Børsting er internationalt anerkendt som brændefyrer på Guldagergaard, og herudover mand for at levere en proper næve – ja, helt korporligt tildeler han hver eneste af sine såkaldte ’tæskeæsker’ nogen på låget, for at få dem til at fremtræde med deres helt egne hak og spor, hvilket igen vil sige, at ikke to af hans æsker er ens.

Det samme kan man sige om hans drømmetårne, heller ikke her finder man to ens, ikke fordi de som æskerne har fået tæsk, men fordi alle tårne rummer referencer til bygninger og monumenter rundt om i verden. Der er ikke tale om små kopier af eksisterende tårne, men om tårne skabt efter Sten Børstings helt egne forstillinger.

Udstillingen: Tæske-Æsker, Vase-Forme, Drømme-Tårne kan ses i Officinet, Bredgade 66, 1260 København K. Til og med 29. november 2015

www.stenborsting.dk kan man orientere sig om Sten Børstings keramiske arbejde, hans karriere, værksted og andre udstillinger.

Print Friendly, PDF & Email

★ ★ ★ ★★ ★

Facebook
Kategorier: KUNSTHÅNDVÆRK

Lukket for kommentarer.