RIGETTA OG HENDES 16 HÅNDVÆRKERPORTRÆTTER

Inden 2020 vil jeg være blandt verdens mest anerkendte indenfor mit felt, siger Heidi Zilmer, som har kastet sig over forgyldning og andre former for dekoration til møbler og vægge med mere. Foto: Rigetta Klint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange vil huske Rigetta Klint som designeren, der i begyndelsen af 1990’erne dukkede op i det indre København med en tøjstil, som var stille, enkel og meget anderledes end den, man kune købe de fleste andre steder. Rigettas butikker var placeret i henholdsvis St. Regnegade og Niels Hemmingsensgade, hvor hun inden længe supplerede tøjet med økologiske hudplejeprodukter fra Dr. Hauschka, som dengang var helt nyt herhjemme, men også med særligt udsøgte sager til bord og bolig.

Efter nogle år tog det hele en drejning, primært på grund af nogle private problemer, hvorfor Rigetta slog sig ned i Sverige, hvor hun begyndte at fotografere, skrive og arbejde som stylist, og med tiden udviklede hun også onlinemagasinet ‘slowfashionhouse’ som en slags forlængelse af den livsstil, der prægede hendes københavnske butikker. Nu fungerer hun som stylist, smagsdommer og såkaldt influencer, som er den nyeste ‘varebetegnelse’ på en person, der har indflydelse på bestemte produkter alene via sine anbefalinger – et system, der kun lader sig gøre i det omfang, hvor de involverede parter, og det vil sige influenceren, designeren og producenten, er enige om, hvordan produktet skal formidles. Er der ikke tale om ‘the perfect match’ med samme indstilling og holdning til tingene, bliver resultatet næppe af den vellykkede slags.

Udover bestemte valg indenfor beklædning, møbler, nips og brugsting, fremhæver Rigetta Klint også kogebøger, hoteller og faktisk også landskaber af den slags, der lever op til hendes gennemgående mantra om skønhed og ‘ro for øjet’, og forleden udgav hun så livsstilsbogen ‘Håndværk’ om en række passionerede håndværksmennesker og deres historie. Bogen bugner af hendes egne optagelser over godt og vel 200 sider, fordelt på 16 (kunst)håndværkere, hvoraf nogle er garvede såsom væveren og tekstildesigneren Karin Carlander, mens andre er unge iværksættere som eksempelvis blomsterbonden Christiana Foss og dekorationsmaleren Heidi Zilmer Blom. Alt pakket ind i den form for gammeldags lærredsbind, man kun anvender sjældent nu til dags.

www.slowfashionhouse.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar