NORMANN OG DEN STORE TIVOLI-KOLLEKTION

  • Af Libbie Fjelstrup
  • 8. oktober 2018
  • Kommentarer lukket til NORMANN OG DEN STORE TIVOLI-KOLLEKTION

Hos Normann Copenhagen finder de hele tiden på nyt. Senest en Tivoli-kollektion bestående af intet mindre end 300 produkter, designet med reference til alle de kendte klassikere i den gamle have, såvel Pantomimen med de ikoniske figurer og påfuglen med den imponerende fjerpragt som striben af stemningsfulde belysningsformer og orientalske bygninger foruden hele paletten af Tivoli-typiske farver og mønstre.

Når en kommerciel virksomhed kaster sig over et nærmest helligt område, er der grund til at frygte det værste, men hatten af for Normanns designstudie, der ikke er faldet i grøften med det lidt for snurrige og sukkersøde, men har udført de mange produkter i perfekt balance mellem det bedste indenfor moderne, dansk formgivning og så den særlige poesi, der hersker i Tivoli. Gennemført raffineret fra A til Z.

Produkterne omfatter flere slags belysning, duge, dækkeservietter, puder, vaser, spejle, krukker, en porcelænsserie i 17 dele med restaurant Nimb som forbillede og meget mere. Så for at skabe en rød tråd gennem de mange forskellige typer af produkter har designerne udviklet et fælles DNA, altså en slags ‘familiebånd’, som får Tivoli-tingene til at hænge sammen.

Det hele bliver solgt globalt gennem stormagasiner og internationale designbutikker, men også museumsbutikker og selvfølgelig online, og mon ikke især japanerne vil bidrage til den succes, som ganske givet vil indfinde sig. Jeg er da tilbøjelig til at tro, at Normann har fået sig lidt af en pengemaskine.

 

Kunstnere arbejder for Normann

Det er også Normann Copenhagen, der sammen med en række danske og internationale kunstnere begynder at eksperimentere i krydsfeltet mellem kunst og design med tanke for, hvad en sammenkædning af de to størrelser mon kan føre til?

Eksperimentet er lagt i hænderne på kunstsamleren Jens-Peter Brask, hvis samling af kunst skulle være Danmarks største, og blandt de 11 udvalgte kunstnere kan man tælle navne som Jørgen Haugen Sørensen, Gudrun Hasle, Tony Matelli, Graham Collins og Joseph Hart. Direktør for Normann, Poul Madsen, udtaler, at man med den nye Normann x Brask Collection vil kunne “tilføje en ny dimension til vores univers og gøre det tilgængeligt for flere at få et lille stykke kunst med hjem”.

www.normann-copenhagen.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook

Lukket for kommentarer.