Mode-bulletin (7)

Moden spiller en større og større rolle

Flere og flere film beskæftiger sig med modens verden og modens væsen, og for tiden finder man faktisk et helt lille udvalg med mange af modens aspekter som omdrejningspunkt.

Under CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival) kan man blandt andet se instruktøren Eva Mulvads ’A Modern Man’ om en ung violist, der lever af sit hammergode udseende ved også at arbejde som fotomodel. Prisbelønnede Eva Mulvad blev for alvor kendt efter dokumentarfilmen ’The Good Life’, hvor hun portrætterer en mor og datter, der engang levede med rigelige pengestrømme i sus og dus, men nu går rundt og hakker på hinanden i en lille lejlighed i Portugal.

Man kan også se dokumentarfilmen ’Dries’ om den 58-årige, forrygende, belgiske  modedesigner Dries van Noten, hvis fulde gennembrud indfandt sig med en opvisning i Paris i slutningen af 1980’erne. Hele den forsamlede fashioncrowd (mig selv inklusive) gik bagover af henrykkelse, for ikke siden Kenzo havde man set så suveræne kombinationer af farver, stoffer og mønstre. Men ikke nok med det; Dries viste desuden en enestående sans for raffinerede og originale sammensætninger, og han har lige siden starten bygget sine kollektioner op over farverne, stofferne, mønstrene samt en række klassiske, historiske og folkloristiske elementer.

Det er den belgisk/tyske instruktør Reiner Holzemer, der har fulgt den sympatiske, beskedne, hårdt arbejdende og i særklasse talentfulde Dries van Noten gennem hans arbejde med fire kollektioner over et år. Et must for alle modeinteresserede og ikke mindst designstuderende.

I midten af april supplerer Copenhagen Fashion Film med seks modefilm i Cinemateket, og her spændes vidt med blandt andet en stumfilmskoncert fra 1927 med indslag fra det legendariske Moulin Rouge og ingen ringere end Josephine Baker til en japansk film om en ung kvindes skæbnesvangre besættelse af designertøj, samt en dokumentarfilm, der handler om ’fast fashion’ og modeindustriens enorme forurening. Modedesigneren, veganeren og miljøforkæmperen Stella McCartney er blandt de mange, der fortæller.

Også ’Historiske Dage 2017’, som finder sted i Øksnehallen, har mode på programmet. Her er undertøjsshow med Frederikke Heick som vært, og det er også hende, der byder på ’Modeshow anno 1970’erne’, altså årene, hvor flipperne hoppede i batikfarvet antimode, mens andre  dansede rundt under de glimtende discokugler.

cphdox.dk fra d. 16.03-26.03 2017

www.copenhagenfashionfilm.dk fra d. 18.04-28.04 2017

www.historiskedage2017.dk fra d. 25.03-26.03 2017

Magasin går til filmen

Næste år fylder Magasin 150 år, og det vil naturligvis blive markeret på mange forskellige måder. Indtil videre er det blevet afsløret, at historiker og museumsinspektør Trine Halle er forfatter til ’Eventyrfabrikken’ om stormagasinets lange og brogede historie. Desuden er Magasin og Copenhagen Fashion Film gået i samarbejde omkring en kortfilm med moden som tema, og da Magasin støtter ideen med en pæn pose penge, må man næsten gå ud fra, at stormagasinet har betinget sig en rolle på en eller anden vis.

Alle, som er i stand til at formidle og visualisere deres ideer i den såkaldte open-call konkurrence, kan indsende deres take inden 1. april. Herefter vil  den bedste idé om en modekortfilm blive udpeget og vinderen kåret ved en finalefest i slutningen af april.        

www.copenhagenfashionfilm.dk

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Kategorier: MODE

Lukket for kommentarer.