Nye toner i Det Danske Hus på ’champsen’

Jeg har været utroligt mange gange i Paris, men kun et par gange i Maison du Danemark på Champs-Elysées. Det har dog sin forklaring.

I alle de år jeg dækkede modeopvisninger i Paris, først for Alt for Damerne, siden Politiken, var Det Danske Hus for det meste en støvet affære uden spændende arrangementer og udstillinger af den slags, der skulle skrives hjem om. Desuden drømte ingen danske journalister og fotografer om at spise flæskesteg med rødkål og frikadeller med surt i huset på ’champsen’. Det fik vi så rigeligt derhjemme.  

 I dag er meget imidlertid forandret i Maison du Danemark. Der er faktisk kommet liv i kludene. En stor udstilling om arkitekten og designeren Knud Holscher er netop taget ned, mens værker af den minimalistiske billedkunstner Anette Harboe Flensburg hænges op her i begyndelsen af marts. Desuden kan man opleve to vidt forskellige kvindelige musikere, den ene er violisten og komponisten Line Kruse med sit nye album ’Hidden Stone’, den anden Katrine Gislinge, den kendte koncertpianist. Herudover vil 200-året for komponisten Niels W. Gade også blive fejret med en koncert i marts.

Men det er ikke mindst husets to restauranter, Flora Danica og Copenhague, der har fået et gevaldigt facelift. Nu er det ikke længere møbler og lamper fra dansk designs guldalder, der dominerer, men en eksklusiv og internationalt orienteret indretning med fløjlsbløde tæpper fra væg-til-væg, duge til gulvet, velourbetrukne salonstole på fine stankelben, en tåget farveskala i grå, grønne og sorte nuancer samt Art Deco-inspirerede indslag i marmor og messing.

Den danske møbelvirksomhed Gubi har i samarbejde med GamFratesi, det dansk/italienske designfirma bestående af arkitekt- og designerparret Stine Gam og Enrico Fratesi, stået for møbler og indretning, og hvis ellers michelinstjernerne omfattede andet end maden, nemlig restauranternes indretning og atmosfære, møbleringen og belysningen, bestikket, servicet, akustikken og toiletforholdene, burde der nok være et par stjerner i vente.

Ifølge de iøvrigt allerede prisbelønnede designere, er der tilstæbt ”en fusion”, som de siger, mellem ”det sofistikerede franske udtryk og den underdrejede elegance i moderne dansk design”. Da kokken desuden er den ikke helt ukendte Andreas Møller, der tidligere har huseret på Nimb, Kanalen, Almanak og Møllers Køkken, må jeg simpelthen have metroen til ’champsen’ for at spise på Maison du Danemark næste gang turen går til Paris. Og skulle Møller have frikadeller på menuen, er det næppe som vor mor lavede dem, nok mere efter tidens opskrift på ’new nordic’.

www.gubi.com

www.maisondudanemark.dk

www.restaurants-maisondudanemark.com

 

Print Friendly

★ ★ ★ ★ ★

Facebook
Kategorier: DESIGN

Lukket for kommentarer.