JAPANSK OG HELT HENRIVENDE

Man kan stadig nå at nyde synet af japanske Momoo Omuros yndige små glasskåle. De udstilles for tiden i det kønne, lille udstillingssted, Butik for Borddækning, som holder til i et kælderlokale i Møntergade, og sjældent har jeg set mere henrivende små skabninger, dekoreret med miniblomster, træer og naturinspirerede mønstre i malerisk stil.

Momoo Omuro anvender den gamle glasteknik Pate de Verre, hvor glaspulveret opvarmes for siden at smelte sammen i en ønsket form. Dekorationerne udføres efter glaskunstnerens helt egen teknik, som går ud på at skabe en tre-dimensionel virkning med dybde og struktur i skålenes overflader. Man kan næsten tale om at ‘løfte’ enkelte blomster og grene ud af maleriet.

Efter Momoo Omuros yndefulde skåle kommer en fællesudstilling med brugsting i blandt andet glas, keramik og porcelæn, udført af de syv designere og kunsthåndværkere, som etablerede den lille kælderforretning, Butik for Borddækning, tilbage i 2007: Tora Urup, Pia Baastrup, Kirsten Kejser Jenbo, Anne Fabricius Møller, Katrine Kjeldsen Hansen, Ane-Katrine von Bülow og Metha Stuart Wallace er kvinderne bag. Udstillingen er desværre også en afskedssalut, for efterhånden er der hverken økonomi eller overskud til at videreføre en forretning, som alle dage har kørt på kanten, og hvor det altid har været kvinderne selv, der passede biksen.

En trist udvikling, som måske kunne have været undgået, hvis eksempelvis Statens Kunstfond havde støttet med lidt flere kroner end de 50.000, man kunne finde i 2013, samt de 75.000, der blev udløst i 2016.

Udstilling af Momoo Omuro i Butik for Borddækning til og med 1. september 2018

www.butikforborddaekning.dk

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook

Skriv et svar