Masker af en papirkunstner

Oppe under taget og længst inde i en charmerende lille baggård på adressen Gammel Kongevej 167 C, Frederiksberg, finder man Køppe Contemporary Object, hvor arkitekten og galleristen Bettina Køppe byder på skiftende udstillinger af fortrinsvis keramikere.

For tiden er det nu ikke keramik, hun har på programmet, men papir i utrolige mængder og ikke mindst utrolige udformninger. Kvinden bag er designer Marianne Eriksen Scott-Hansen, hvis 53 år lange liv har budt på lidt af hvert, som mildt sagt hverken har med papir eller hendes egentlige uddannelse som beklædningsdesigner at gøre, for eksempel har hun arbejdet med både kvindelige stofmisbrugere og børn i institutioner.

Efter tiden på Danmarks Designskole dannede hun, sammen med en studiekammerat, det utraditionelle tøjmærke Daughters of Style, hvor hun især klippede meget i skind. Mærket nåede at være på markedet i nogle år, ganske som de smykker, hun også designede, men for nogle år siden dukkede hun op i en ganske anden sammenhæng, nemlig som en særdeles talentfuld vinduesdekoratør, eller snarere paper-performer, først hos Birger Christensen og siden Royal Copenhagen.

Det viser sig, at Marianne har fattet fornyet interesse for de papirklip, hun syslede med allerede som barn, men når hun i dag sidder på sit værksted, nøjes hun ikke længere med at klippe i papir, nej, hun folder de mest eventyrlige blomster af det yndigste silkepapir, ofte kæmpestore som hos Alice in Wonderland. På det sidste har hun så taget skridtet videre og skabt en stribe skulpturelle masker ved at krølle, kramme, rulle, flette og sakse papir i stort set alle afskygninger. En ganske ekstraordinær udstilling, som bør ses, og det kan stadig nås.

Paper Creatures, Contemporary Paper Cuts af Marianne Eriksen Scott-Hansen til 16. December, onsdag-fredag fra 13.00-17.30 samt lørdag 12.00-15.00

www.contemporary-objects.com 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Kategorier: DESIGN, KUNST

Lukket for kommentarer.