Kopper på alle hylder

Aldrig har jeg set så mange vidt forskellige kopper samlet på en gang som i Ann Linnemann Galleri, hvor ikke færre end 58 af slagsen står spredt rundt på borde og hylder. Nogle lever op til vores forestilling om kopper, man drikker af, mens andre ligner noget, man hverken kan eller skal drikke af. Nogle kopper er udført i det fineste porcelæn, andre i det groveste ler.

De mange kopper er udformet af keramikere fra Norge, Belgien, England, Polen, Rusland, USA, Australien og Danmark, og som en ekstra krølle på udstillingen, har hver eneste kop desuden deltaget i verdens måske første internationale WORLD CUP konkurrence, hvor favoritterne allerede er udpeget af et lille dommerpanel, nemlig Bodil Manz og Ursula Munch-Petersen, to af vore fremmeste keramikere, hvilket må have været svært. Det er jo ikke de mest sammenlignelige størrelser.  

Ursula Munch-Petersen har iøvrigt sin egen lille udstilling i galleriet, nærmest en slags ryd-op-udstilling med diverse håndlavede og industrielt fremstillede brugsting, fundet frem fra hendes mange gemmekasser, og mon ikke her er gode julegaver imellem...

Ann Linnemann Galleri: WORLD CUP samt værkstedsudstilling af Ursula Munch-Petersen til 22. december, tirsdag-fredag 11-18, lørdag 11-17.

www.annlinnemann.blogspot.com

Print Friendly, PDF & Email

★ ★ ★ ★ ★

Facebook
Kategorier: KUNSTHÅNDVÆRK

Skriv et svar